Doen of niet doen ???

Voor een goed advies

Voor een goed advies

tumblr_njmgemcb321u94dogo1_500 200310310-001 Poster Thaise & EuropeseIs het echter wel zo verstandig om aan een dergelijk avontuur te beginnen? Ik vroeg het Frans Draijer, directeur van DB Vastgoed Beheer, een beleggingsmaatschappij gespecialiseerd in vooral verhuurd onroerend goed in de Verenigde Staten.

“Vakantiehuizen in parken hebben het voordeel dat het beheer door het park zelf wordt gedaan”, zegt Frans.
“Daar heeft u geen werk aan. De beheerder zorgt voor het onderhoud en kan eventuele huurinkomsten innen. Maar de eindverantwoordelijke bent u zelf. Is er in het park veel leegstand, waardoor er weinig inkomsten worden gegenereerd, dan kan dat problemen opleveren. Wordt een golfbaan immers niet goed onderhouden, dan komen golfers daar ook niet spelen”.

Frans wijst erop dat er voor vakantieparken niet alleen betaald moet worden voor het onderhoud van een huis, maar ook voor onder meer groenvoorzieningen, zwembaden en golfbanen. Kosten die aardig kunnen oplopen.
“U moet echt in een goed park een huis kopen. En vakantiehuizen in goede parken zijn juist heel duur. Daar is immers geen leegstand en is het vastgoed redelijk waardevast”.

Ook het gebrek aan lokale kennis, maakt een investering in een Amerikaans vakantiehuis zeer risicovol. “Als u een huis wilt kopen in Miami, bent u al minstens drie jaar te laat. Automatisch moet u dan uitwijken naar plekken waar de huizenprijzen nog niet gestegen zijn en waar veel leegstand is. Maar waarom zijn de prijzen daar nog niet gestegen? Daarnaast zijn buitenkansjes juist te bevinden buiten de parken”.

Frans Draijer heeft de voorkeur om gezamenlijk te kopen, dat wil zeggen we kopen samen. Voorbeeld er staat een huis te koop voor ca. 50.000,- Euro, doe het samen met tien personen, dat is per hoofd ca. 5000,- Euro. Het pand heeft 4 woningen die worden verhuurd voor ca. 500,- Euro per woning, dat is per jaar 24.000,- Euro, bruto huur opbrengst. Met aftrek van kosten ca. 7.500,- Euro, rest netto huur opbrengst 16.500,- Euro.
Netto ca. 16.500,- Euro.        Kosten zijn Tax. – Service – Gas – Water – Elektra.

Veel van de mede investeerders vroegen of ze een dubbel of wel een driedubbel pakket konden kopen, Frans zij dat kan maar verdeel het over meerdere beleggingen dat maakt het veel leuker en je kan dan als je er ooit van af wil snel geld maken!

Het pand is en blijft altijd voor 1/10 deel uw eigendom plus dat u jaarlijks 1/10 deel van de huur opbrengst ontvangt.
Vraag vrijblijvende informatie aan en laat het u uitleggen.